EU-Schoolfruit op obs Anne Frank

02-11-2020
Van 9 november t/m 16 april krijgen uw kinderen op school gratis van Fruitbedrijf v/d Halm drie porties groente en
fruit per week. De school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

De fruit- en groentedagen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag. Met dit project willen we als school gezonde voeding en gezonde snacks promoten. De kinderen hoeven op deze dagen voor de kleine pauze geen koek of iets anders mee te nemen, want er is op deze dag groente of fruit beschikbaar.
Wilt u elke week weten welke stuks fruit of groente uw kinderen ontvangen? Schrijf u dan in voor de Nieuwsbrief voor Ouders via www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief . Via ouderportaal zullen we informeren welk fruit er op welke dag aangeboden wordt. Lust uw kind een bepaald fruit niet, dan kunt zelf een vervangend fruit meegeven.

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.

De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor de school en de ouders géén kosten verbonden aan het programma. U kunt hierover meer lezen op www.euschoolfruit.nl