Gratis Schoolmelk op school!

02-11-2020
Van 2 november 2020 t/m 9 april 2021 krijgen de kinderen gratis twee keer per week op dinsdag en donderdag Schoolmelk aangeboden! De school is namelijk ingeloot om komend schooljaar Schoolmelk te ontvangen.

Met Schoolmelk zorgen we dat alle kinderen in de klas een gezonde keus krijgen aangeboden door kennis te maken met zuivel, een gezond alternatief op suikerhoudende drankjes dat valt binnen de Schijf van Vijf. Schoolmelk wordt aangeboden door FrieslandCampina en wordt ondersteund door de Europese Unie en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

In het kort houdt Schoolmelk het volgende in:
o Gratis lekkere koude zuivel voor ieder kind dat zuivel drinkt / wil drinken.
o 20 weken, 2 dagen per week.
o Zuivel beschikbaar voor elk kind.
o Aanleren van gezonde eetgewoontes.
Gedurende de pilotperiode ontvangt uw kind zuivel op school. Dit zal in sommige weken halfvolle melk/karnemelk zijn. In deze weken hoeft u op dinsdag en donderdag geen drinken mee te geven voor in de kleine pauze. In andere weken zal dit halfvolle yoghurt zijn. Zie hieronder voor een overzicht:

Week start Product
22-Mar Melk + Karnemelk
29-Mar Melk + Karnemelk
5-Apr Yoghurt

Schoolmelk is een bestaand initiatief van FrieslandCampina waarmee al jaren zuivel op school wordt gefaciliteerd met abonnementen via ouders. Afgelopen jaar zijn we gestopt met de abonnementen om juist alle kinderen op school van zuivel te kunnen voorzien. Een gezonde keus aanbieden werkt namelijk aanstekelijk en zo kunnen alle kinderen meedoen.
De pilot zal gefinancierd worden door FrieslandCampina en de Europese Unie. Er zijn voor de school en ouders géén kosten verbonden aan de pilot.