Infobrief september 2019 - groep 1 en 2

03-09-2019
Het nieuwe schooljaar is weer begonnen!
Graag willen wij u van een aantal dingen op de hoogte brengen.
Gymschoenen
De kleuters gymmen iedere week in het speellokaal. Zij doen dit in hun ondergoed en op gymschoenen. We willen u vragen om uw zoon/dochter z.s.m. gymschoenen mee te geven, voorzien van hun naam. Graag schoenen met een witte/lichte zool en die zij makkelijk zelf aan en uit kunnen doen. Zit uw kind net in groep 1 en heeft hij/zij al schoenen op school dan hoeft u verder niets te doen.
De kinderen van groep 2 krijgen hun gymschoenen even mee naar huis. Zou u zo vriendelijk willen zijn om thuis te controleren of de schoenen nog passen? Passen ze nog? Dan mogen ze terug naar school. Wanneer de gymschoenen niet meer passen willen we u vragen om passende schoenen aan uw kind mee naar school te geven.

Aan- en uitkleden
Zoals u in het vorige stukje heeft kunnen lezen gymmen de kinderen in hun ondergoed. Wij willen u vragen om uw kind thuis het zelf aan- en uitkleden te laten oefenen. Dit ter bevordering van de zelfstandigheid, zodat uw kind zich op school voor en na het gymmen zoveel mogelijk zelf aan- en uit kan kleden.

Bezoekjes
Op het raam bij de groep hangt een maandkalender. Gaat uw kind een keer naar de huisarts, dokter, etc.. dan kunt u dit op de maandkalender zetten, zodat de leerkracht op de hoogte is van dit bezoekje.

Afspraak met de juf
Mocht u een gesprekje willen met de juf of iets willen vragen dan willen we u vragen om een afspraak te maken voor een gesprekje na schooltijd. Vaak zijn we om half 9 erg druk met alle kinderen die binnen komen. Na schooltijd kunnen we dan even rustig de tijd voor u nemen.

Ouderportaal
De communicatie (nieuwsbrieven, foto’s, aanmelden voor oudergesprekken, etc.) vanuit de groep/school gaat via het Ouderportaal. Bent u nog niet aangemeld? Dan ontvangt u binnenkort een token om u aan te melden.

Ziek? Verlof? Bezoekje huisarts, tandarts?
Als uw kind ziek is kunt u hem/haar voor half 9 afmelden via het Ouderportaal. Ook een verlofaanvraag of bezoek aan de huisarts, tandarts, etc. kunt u indienen via het Ouderportaal.

Schooltijden
De schooldeuren gaan om 8.20 uur open. Wij starten om 8.30 uur in de groep. We willen u vragen om uw kind voor 8.30 uur op school te brengen, zodat wij op tijd kunnen starten. Mocht u een keer te laat zijn zou u dan zo vriendelijk willen zijn om op de gang afscheid te nemen van uw kind en hem/haar zachtjes de groep in te laten gaan?

Alles up-to-date
Binnenkort gaat er een brief met uw kind mee met de vraag of u uw gegevens wil nakijken en eventueel aanpassen. Misschien heeft u een nieuw telefoonnummer, een andere huisarts/tandarts of is er iets veranderd in de medische gegevens van uw kind? Zou u zo vriendelijk willen zijn om deze z.s.m. mee terug naar school te geven, zodat wij alle gegevens weer up-to-date hebben? We willen u vragen eventuele veranderingen ook aan te passen in het Ouderportaal van uw kind.

Stagiaires
Maandag en dinsdag – juf Ghislaine
Vrijdag – juf Charlotte
Maandag en dinsdag – juf Carol
Woensdag en donderdag – juf Charlotte

Kennismakingsavond
Een nieuw schooljaar met nieuwe juffen, wat doen we allemaal op school? Wat leren de kinderen? Hoe ziet een dagje in de kleuterklas eruit? Welke materialen worden gebruikt bij de kleuters? Dit komt u allemaal te weten op de kennismakingsavond van obs Anne Frank! Dus noteer alvast in uw agenda! Datum: woensdag 18 september van 18.30 tot 19.30 uur.

Fruitdag
Op woensdag hebben we altijd fruitdag. Alle kinderen nemen die ochtend voor de pauze fruit of groente mee. Graag gewassen en geschild (indien nodig). Koekjes blijven deze ochtend in de tas!

Vernieuwde website
Wij hebben een nieuwe website! Ook hier kunt u veel informatie over onze school vinden. Neem gerust een kijkje op www.obsannefrank.nl.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u hiervoor contact opnemen met de leerkracht van de groep van uw kind.

Met vriendelijke groeten,

Namens de kleuterleerkrachten,